Logo-91x67-neznija-narandzasta-6-sm

+381(0)613127301

SEO OPTIMIZACIJA

SEO optimizaciuja sajta (Search Engine Optimization) je proces koji optimizuje sajt kako bi bili vidljivi i rangirani na prvim stranicama Google ili Bing pretrage . Postoje mnogi faktori koji utiču na SEO, a neki od ključnih su:
1. Ključne reči: Pronađite odgovarajuće ključne reči koje su povezane sa sadržajem vašeg sajta i koje ljudi često koriste prilikom pretrage. Uključite ove ključne reči u naslovnu stranicu, URL adrese i sadržaj ostalih stranica sajta.
https://zapier.com/blog/best-keyword-research-tool/
2. Kvalitetan sadržaj: Kreirajte kvalitetan i originalan sadržaj koji je relevantan za vašu ciljeve. Važno je da sadržaj bude informativan, koristan i privlačan za čitaoce kako bi oni ostali duže na sajtu.
3. On-page optimizacija: Optimizujte svaku pojedinačnu stranicu na sajtu. Koristite relevantne naslove, podnaslove, opise, alt nazive za slike i linkove ka stranicama vašeg sajta (unutrašnje linkove) koji bi detaljnije objašnjavali pojmove koje koristite u kratkim opisima.
4. Proverite da li vaš sajt ima odgovarajuću mapu sajta (XML sitemap). Takođe, osigurajte da je vaš sajt responzivan i prilagođen za mobilne uređaje. https://www.xml-sitemaps.com/

5. Link building: Izgradite kvalitetne povratne linkove (Off-page optimizacija) sa drugih relevantnih i autoritativnih sajtova. Ovo pomaže poboljšanju reputacije sajta i povećava vidljivost na pretraživačima.
6. Društvene mreže: Aktivno koristite društvene mreže kako biste promovisali sadržaj i povećali broj poseta na sajtu. Društvene mreže takođe mogu biti korisne za izgradnju povratnih linkova sa drugih korisnika.
7.Brzina učitavanja stranica: Optimizujte performanse vašeg sajta kako bi se stranice brzo učitavale, jer to utiče na korisničko iskustvo i rangiranje.
8.Optimizacija za mobilne telefone i ostale uređaje: Uverite se da je vaš sajt prilagođen za mobilne telefone jer Google daje prioritet mobilno optimizovanim sajtovima. Optimizujte stranice svoga sajta za tablet, laptop i pc računar.
9. Analitika i praćenje: Redovno pratite analitiku sajta kako biste videli koji delovi sajta dobro funkcionišu i koji zahtevaju optimizaciju. Ovo će vam pomoći da donesete informisane odluke u vezi sa daljim SEO aktivnostima. https://marketingplatform.google.com/about/analytics/
S obzirom da je SEO kompleksna oblast, ukoliko želite vrhunske rezultate korisno konsultujte se sa nama.
Besplatna provera SEO optimizazije Vašeg sajta za Google pretragu – popup kontakt

Scroll to Top